About me

Leuke uitjes, bezoeken aan restaurants en musea, vakanties, cadeaus, producten, chronisch ziek, autobiografie, in en om Enkhuizen, fotografie en op reis met Neckermann voor tijdschrift Vriendin.

Over deze onderwerpen gaat mijn blog en ik vind het leuk om jullie een kijkje te geven in mijn leven!

Mijn naam is Saskia Munneke. Ik woon in Enkhuizen, een gezellige plaats in Noord Holland, en mijn leeftijd is 52 jaar. Samen met mijn man Ronald heb ik twee zoons, Mark is 25 en Robin 28 jaar. Ronald is ijzervlechter van beroep, Robin is supermarktmanager bij supermarkt Deen en Mark is teamleider in een ander filiaal. Mijn hobby’s zijn: cadeaus maken voor feest en geboorte, schrijven en lezen. Verder bezoeken Ronald en ik graag musea. En als het mooi weer is, trekken we er graag met de auto op uit om in een mooie omgeving te gaan fietsen. 

 

Na de Mavo heb ik de opleiding kinderverzorgster gevolgd en daarna heb ik vierenhalf jaar in een gezin met twee kinderen gewerkt waar een drieling werd geboren. Toen de jongsten naar school gingen, en het werk voor mij ophield, werd vlak erna op Moederdag Robin geboren. Ik genoot enorm van het moederschap en besloot niet meer buiten de deur te gaan werken.

Rond die tijd onstonden de eerste lichamelijke klachten die veroorzaakt werden door Fybromyalgie. Vermoeidheid en pijn zorgden voor beperkingen waarmee ik moest leren omgaan. Drie jaar later werd Mark geboren en Ronald en ik waren dolgelukkig met onze tweede zoon.

okt 2008 626

Helaas verergerdenden de klachten, ik kwam bij een reumatoloog terecht en kreeg de diagnose: SLE. Dit is een chronische ontstekingsziekte die onder reuma valt. Met vallen en opstaan leerde ik de ziekte aanvaarden, tot er veranderingen optraden in mijn ziektebeeld.

In 2004 kreeg ik de diagnose Sclerodermie

Na verschillende onderzoeken werd mijn diagnose, in de Vu te Amsterdam, van SLE bijgesteld naar Sclerodermie. Mijn ziekte maakt bindweefsel aan in huid, spieren en organen waardoor mijn huid zijn elasticiteit is gaan verliezen en sommige organen minder zijn gaan werken. Deze zeldzame reumatische aandoening richtte in zeer korte tijd veel lichamelijke schade aan. Er volgde een vreselijke tijd met enorm veel tegenslagen. Over mijn ervaring met deze grillige ziekte heb ik in 2005 een autobiografie uitgegeven.

Na een aantal zeer moeilijke jaren, waarin ik altijd positief ben gebleven, heb ik gezocht naar nieuwe uitdagingen. Mijn motto is dan ook: “Kijk naar de dingen die je nog wel kan en niet naar de dingen die je niet kan!”

IMG_4872

Fotograferen leverde mij zoveel plezier op dat ik besloot een spiegelreflex camera met telelens te kopen. Ik volgde een portretcursus en begon met fotograferen voor onze plaatselijke voetbalvereniging waar ik niet alleen actiefoto’s maakte maar ook portretten vastlegde. Kennissen lieten zich fotograferen en ik ging met mijn scootmobiel op pad om in de omgeving mooie plaatjes ‘te schieten.’ Een paar keer heb ik zelfs een kleine prijsje gewonnen met het insturen van mijn foto! Het fotograferen is soms inspannend om te doen, maar aan de andere kant krijg ik er ook energie van omdat ik het me zo vrolijk maakt.  Werken voor een baas is voor mij niet meer mogelijk, maar hobby’s uitvoeren gelukkig wel!

Website met zelfgemaakte cadeaus

Op een gegeven moment wilde ik naast mijn hobby fotografie een nieuwe uitdaging aan gaan. Een kennis van mij die het bedrijf Profashion wear in Enkhuizen beheert, kwam met het idee om bij hen een aantal originele foto’s van mezelf op kleding te laten drukken. En zo gezegd zo gedaan! Via  Facebook Saskiafoto-kado zocht ik aandacht voor mijn kleding en ik liet ook slabbetjes en buikbanden bedrukken. Maar ik wilde eigenlijk meer…..

IMG_1032

Het toeval trof dat ik tijdens mijn vakantie tegen een luiertasje aanliep, wat gemaakt was van een thee,- en handdoek. Ik kocht het roze gekleurde tasje en toen ik thuiskwam, ontstond als vanzelf het idee om het op mijn eigen manier na te maken. Enthousiast kocht ik bij verschillende winkels van alles in. Van gastendoekjes, sokjes, slabbetjes en monddoekjes maakte ik verschillende kleurrijke creaties. Om in de sfeer van kraamcadeaus te blijven, zocht ik op internet naar nieuwe ideeën. Van het één kwam het ander, en zo had ik in een mum van tijd een assortiment aan kraamcadeaus. Tenslotte besloot ik ook nog leuke presentjes voor dames te maken. Nu beheer ik met veel plezier mijn website Saskiafoto-kado

Schrijven heb ik altijd leuk gevonden. Ik heb zelfs een boek geschreven over mijn ervaringen met Sclerodermie. Toen een kennis enthousiast over haar mode Blog vertelde, ontstond langzaam bij mij het idee om ook met een blog te starten. Maar de reis van Neckermann, die ik gewonnen heb via het tijdschrift Vriendin, gaf wel de doorslag om weer te gaan schrijven.

Ten slotte moest ik nog een blognaam bedenken. Iets met het woord surprise leek me een goed idee. Niet alleen vanwege mijn zelfgemaakte cadeaus maar ook omdat het leven één grote verrassing is met leuke en minder aangename verrassingen. Het woord surprise wordt al in veel domeinnamen gebruikt, dat leek me niet zo handig; ik wilde een gemakkelijke naam. Mijn man kwam met het woord: surprisas dat eindigt met de eerste drie letters van mijn naam. En toen heb ik er zelf Surprisa van gemaakt!

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s