Grand café restaurant ‘Van Bleiswijk’

Met onze kennissen uit Brabant zijn we uit eten geweest bij ‘Van Bleiswijk.’ Bij binnenkomst kijk je je ogen uit, het pand is namelijk zeer karakteristiek met veel monumentale ornamenten en er hangt een prettige sfeer.  Maar één van de eerste dingen waar mijn oog op viel, was toch wel de grote ronde tafel, die vol lag met gerangschikte tijdschriften, waar bezoekers gemakkelijk aan kunnen schuiven om te gaan lezen.

IMG_9422

Tijdens het reserveren werd er meteen gevraagd of er mensen bij waren die vegetarisch of allergisch zijn. Daarna gaf ik aan dat ik graag een tafel in de Stijlkamer wilde reserveren.  In het midden van deze ruimte staat een prachtige grote vaas met bloemen. ‘Van Bleiswijk’ heeft nog twee ruimtes waar je kunt zitten en naast een bar is er ook nog een loungegedeelte. Buiten bevindt zich het terras, waarvan de stoelen voorzien zijn van vrolijk gekleurde kussens die je als het ware uitnodigen om plaats te nemen!

Als voorgerecht kozen de mannen Carpaccio van licht gerookte Iers rund met rucola, Oud Enckhuyser kaas, cashewnoten en truffelmayonaise. Voor ons vieren bestelden we er nog een mandje stokbrood met kruidenboter bij. Als hoofdgerecht koos ik Saté van gemarineerde varkenshaas die voor mij niet alleen gemakkelijk te snijden was, maar ook heerlijk smaakte. De huisgemaakte satésaus, die rijk gevuld op mijn bord lag, was echt verrukkelijk! De anderen kozen voor tournedos met een soort puree van zoete aardappel.

DSC00155

Toen we later toe waren aan het nagerecht zag ik dat er keuze gemaakt kon worden uit zes ijscoupes. Er kan zelfs een Banaandessert besteld worden met loempia’s, marshmallow, gel en ijs. Ik koos voor Coupe Rocky Road met stracciatella en pistache ijs, grove chocoladebrokken en vanillesaus.

Leuk dat er bij ‘Van Bleiswijk’ ook lekkernijen uit onze eigen woonplaats besteld kan worden. Zo vind je op de menukaart naast onder andere  Irish Coffee ook Enkhuizer koffie waaraan het bekende ‘Enkhuizer kruidenbitter’ is toegevoegd. Voor de liefhebbers is er ook een kaasplankje met een selectie van De Graaff kaas uit Enkhuizen waar dadelbrood bij wordt geserveerd.


De Kiem

Sinds kort heeft Enkhuizen, aan de rand van het centrum, een vergader,- en presentatieruimte waar een beamer, flipover en snelle WiFi verbinding aanwezig is. Het eeuwenoude pand is leuk ingericht en mede door de verschillende opstellingen van tafels, kasten en een kamerscherm hangt er een gezellige huiskamersfeer.

De ruimte is ook geschikt voor coaching en workshops, en de tafels kunnen opgesteld worden voor 2 tot 16 personen. Koffie en theefaciliteiten zijn aanwezig, gekoelde frisdranken en alcoholische dranken zoals bier en wijn. Verder is er een toilet en een kleine keuken aanwezig.

De ruimte kan per dagdeel worden gehuurd.
Ochtend 8.00 uur tot 13.00 uur.                   Tarief 49,50

Middag 13.00 uur tot 19.00 uur.                   Tarief 49,50

Avond 19.00 uur tot 12.00 uur.                     Tarief 49,50

Twee dagdelen                                                 Tarief €  75

Hele dag                                                             Tarief 100

De prijslijst van de dranken wordt op aanvraag toegezonden. Lunch kan verzorgd worden.

Aanvragen en inlichtingen via 06-53690692 of per e-mail info@dekiemenkhuizen.nl

Op de website van De Kiem is alle informatie terug te vinden.

De Kiem bevindt zich op Westerstraat 15, schuin tegenover Scapino. Parkeren kan in de omgeving of op het Boschplein achter de kerk (ca 200 meter.)


Linda Mode Accessoires

Het is alweer meer dan 10 jaar geleden dat Linda Schuijt haar winkel opende in de Westerstraat van Enkhuizen. Naast sieraden en allerlei accessoires verkoopt ze ook dameskleding van Enjoy en Suzie Q.

Voor heren zijn er portemonnees, stoere armbanden en mooie horloges van Oozoo, die verkrijgbaar zij vanaf 29,95 euro.

Linda heeft ook prachtige heren armbanden van het Nederlandse merk State of Brands in haar assortiment. Deze lederen armbanden zijn vervaardigd met roestvrijstaal en worden met de hand gemaakt. Ik kan u zeker aanraden om een kijkje te gaan nemen in deze leuke winkel!

Linda Mode Accessoires


Kapsalon Jouw Stijl

Jouw Stijl bevindt zich net buiten de stad en deze kleine knusse kapsalon is gezellig ingericht en voorzien van alle gemakken op kappersgebied.

IMG_9281

Na het passeren van de rotonde bij Overvest, waar de Dreef overgaat in de Lindenlaan, bevindt de kapsalon zich meteen rechts op Lindenlaan 19. Er hangt een groot ovaal reclamebord aan de muur dus dat kan niet missen! Bij binnenkomst word je welkom geheten door Sandra en haar dochter die met een prachtige foto op de voordeur prijken. Dochter Shelley is net als haar moeder bij Jouw Stijl werkzaam als allround kapster. Lisa helpt ook in de kapsalon, zij is nog bezig met haar opleiding.

Sandra is al kapster vanaf haar 15e jaar en ze vertelt: “Ik ben er wel een jaar of tien uit geweest omdat ik dacht dat ik iets anders moest gaan doen. Maar ik begon de creativiteit van het vak en het contact met klanten te missen. Ik heb toen alle cursussen gedaan op het gebied van bijscholing en daarna ben ik  weer begonnen!”

Naast het huidige assortiment haarkleuringen van L’Oréal, heeft Jouw Stijl sinds kort ook 49 kleuren ammonia,- PPD,- sulfaat,- parabeen en glutenvrije haarkleuringen in haar salon van het merk Karal.
De mooie haarkleuringen zijn op oliebasis en behouden niet alleen lang hun glans, ze zijn ook 100 procent grijs dekkend. Ideaal voor de allergische klant!
Voor € 33.00 kunt u hiermee uw korte haar laten kleuren. Half lang haar kost € 43.00 en voor lang haar betaalt u € 53.00

Voor een kappersbehandeling dient vooraf een afspraak gemaakt te worden. Hiervoor kan contact opgenomen worden via: 0228-31 43 35 of 06-10 28 08 68. Bij geen gehoor vanwege mogelijke drukte in de kapsalon graag even de voicemail inspreken zodat u teruggebeld kan worden. Liever niet contant betalen? Geen probleem, want in de kapsalon kan er gewoon gepind worden! Er is parkeerruimte achter de flat van de Lindenlaan, die bereikbaar is via de Elzenbaan.


Advertenties